Massief planken vloeren, duurzaam met een eigen karakter

Massief eiken vloeren

De massieve eiken plankenvloeren worden gemaakt door lokale bedrijven die de hoogste kwaliteit garanderen. Mede hierdoor is onze flexibiliteit in types en afmetingen zeer groot en kunnen wij hiermee aan de wensen van de klant voldoen. Maatwerk is voor ons een standaard.

Elke huis vraagt een andere kwaliteit en kleur houten vloer. Op basis van onze kennis en ervaring wordt beoordeeld of de eiken planken al dan niet geschikt is voor uw woning of bedrijf.

Voordelen van massief eiken

  • Eigen karakter
  • Kan vaak opnieuw worden geschuurd
  • Duurzaam

Alternatief

Een alternatief voor een massief houten vloer is een duoplanken vloer. Ook wel multiplank genoemd. Samengesteld uit een massief houten toplaag en multiplex onderlaag.

Sorteringen massieve eiken planken

Massieve planken zijn leverbaar in de volgende sorteringen :

  • Eiken Rustiek
  • Eiken Rustiek A
  • Eiken Rustiek B
  • Eiken Rustiek C

Noesten, vlammen en nerven

Elk van de bovenstaande massief eiken vloeren hebben een eigen karakter, deze word mede bepaald door de hoeveelheid noesten in de plank. Eiken Rustiek A heeft het minst aantal noesten en vlammen. Eiken rustiek A of B is meer rustiek door een hoger aantal noesten, vlammen en nerven. Eiken Rustiek is de meest getekende variant in de massief eiken vloeren.

Al onze plankenvloeren zijn rondom voorzien van veer en groef en zijn leverbaar met en zonder een vellingkant. Vloerenbedrijf Bezema levert plankenvloeren van 16 tot wel 30 cm breed. Standaard of maatwerk, lakken, oliën of gekleurd; het kan allemaal! Zelfs volledig massief behoort tot de mogelijkheden.

Leggen van een Duo plank - Vloerenbedrijf Bezema
Leggen van Lamel en Duo plank - Vloerenbedrijf Bezema

Voorbeeld van een aanheling van een oude met een nieuwe vloer

Naast het leggen van nieuwe vloeren voeren we ook herstelwerkzaamheden uit op bestande vloeren. In deze situatie hebben we een bestaande vloer voorzien van een aanheling met een nieuwe vloer. Na het de werkzaamheden ziet de hele vloer er weer uit als nieuw.