Visgraat vloeren, klassiek met een unieke uitstraling

Een visgraatvloer is, zoals de naam al zegt, een houten vloer gelegd in een visgraatpatroon. Vloerenbedrijf Bezema is een specialist in het leggen van visgraatvloeren. Dit klassieke motief is zeer populair want het past zowel bij een romantisch als strak interieur. Visgraatvloeren zijn prachtig in zowel monumentale panden als nieuwbouwwoningen.

Houtsoorten visgraatvloer

De meest gekozen houtsoort voor een visgraat vloer is eikenhout. U kunt kiezen voor een donkere of een lichte variant. Beide houtsoorten hebben weer een compleet andere invloed op de uitstraling van uw woning.

Verschillende soorten visgraat

Visgraatvloeren zijn te herkennen aan het visgraat motief. Toch zijn er daarin tal van variaties te bedenken. U kunt kiezen tussen een smalle plank of een brede plank. De planken kunnen kort maar ook wat langer zijn. Beide legmethodes geven uw woning een unieke uitstraling. Daarnaast kunt u nog kiezen tussen verschillende houtsoorten.

Visgraatvloer op vloerverwarming

Een houten vloer, en dus ook een visgraatvloer, kan uitstekend op vloeren worden gelegd met vloerverwarming. Daarbij kiezen we vaak voor het verlijmen van de vloer op de ondergrond. Dus ook in nieuwbouwwoningen, met standaard vloerverwarming, is een houten vloer een mogelijkheid.

Visgraatvloeren | Ons werk

Visgraatvloer keuken - Vloerenbedrijf Bezema
Visgraatvloer met band - open haard woonkamer - Vloerenbedrijf Bezema
Vraag over houten vloeren?
Binnen 1 dag antwoord.
 

Voorbeeld van een opknapbeurt van een Visgraat vloer

Naast het leggen van nieuwe vloeren voeren we ook opknapbeurten uit op oude vloeren. Tijdens deze opdracht hebben we een eiken visgraat vloer van traditioneel tapi geschuurd en 3 keer gelakt met een 2 componenten lak