Houten vloeren: veel opties in soort, legtechniek & afwerking

Houten vloeren geven een ruimte karakter

Een houten vloer is uniek. Omdat geen houten plank gelijk is, is ieder vloer weer anders. Een vloer van echt hout geeft een speciaal karakter aan iedere ruimte van uw woning. U kunt kiezen uit smalle planken of brede planken, hout met een wat robuuster uiterlijk of juist heel strak als u meer van design houdt.

Iedere houtsoort, afwerking en legtechniek zorgt weer voor een andere vloer. Het bijzondere van een houten vloer is dat deze met de jaren nog mooier wordt.

Leggen van Multiplank vloer naturel olie - Vloerenbedrijf Bezema

Hout kan in iedere ruimte

Een houten vloer is mogelijk voor iedere ruimte van uw huis. Zelfs voor de keuken is een houten vloer een perfecte keuze. Wij houden naast uw persoonlijke wensen ook altijd rekening met het gebruik van een ruimte alvorens wij u adviseren over de houtsoort en legtechnieken.

Ook de indeling van de ruimte is van belang bij het kiezen van uw houten vloer. In een grote kamer behoudt een brede plank het ruimtelijke gevoel. Terwijl in een kleine ruimte, zoals een smalle hal, een wat meer verfijnde legtechniek beter tot zijn recht komt.

Houtsoorten

De meest gekozen houtsoort bij een vloer is eiken. U kunt daarbij kiezen tussen een massieve plank of duo plank. De bekendste soorten eikenhout zijn Frans eiken en Amerikaans eiken.

Er zijn daarin nog vele verschillende soorten en hardheden. Waarbij de een wat robuuster is en de andere wat neutraler is. De ene houtsoort is harder en meer geschikt voor ruimtes waar veel activiteit is, bijvoorbeeld winkelruimtes.

Andere soorten:

  • Essen
  • Kersen
  • Notenhout
  • Maple
  • Mahonie

Advies aan huis


Wij leveren en leggen vloeren van iedere houtsoort. Om u het beste advies te geven komen wij graag bij u thuis langs. Zo analyseren wij met u direct de ruimte en uw persoonlijke wensen. Zo kiest u de best passende houten vloer voor uw woning.

Vraag over houten vloeren?
Binnen 1 dag antwoord.
 
Leggen van Multiplank houten vloer naturel bruin - Vloerenbedrijf Bezema

Renoveren van uw houten vloer

Heeft u onlangs een huis gekocht met houten vloerdelen maar zijn deze verweerd of al een aantal jaren oud? Dan kunt u deze laten schuren zodat uw houten vloer weer als nieuw is.

Uw vloer is na het schuren niet van een nieuw gelegde vloer te onderscheiden. Dus als uw bestaande vloer een opknapbeurt verdient dan is schuren de snelste maar ook goedkoopste manier.
Hier leest u meer over Schuren & Renoveren

Houten vloer op vloerverwarming

Wat veel mensen niet weten is dat een houten vloer ook goed op vloerverwarming kan. Dus ook bij een nieuwbouwwoning of kantoor kan u uitstekend voor een houten vloer kiezen. Wij hebben jarenlange ervaring met het leggen van houten vloeren op vloerverwarming.

Wij behandelen uw vloer allereerst met voorstrijk voor een betere hechting. Vervolgens verlijmen wij de houten vloer met de ondergrond. Zo komt er minimale speling en geleidt de warmte perfect door uw nieuwe vloer. Bekijk hier ons werk.

Voorbeeld van eiken tapi vloer gelegd met band en bis

In een herenhuis in Groningen (3 verdiepingen) een traditionel eiken tapi vloer gelegd met band en bis, afgewerkt in een olie