Veelgestelde vragen

Heeft u vragen?

Misschien geven deze veel gestelde vragen u al antwoord

Hoe vaak kan je een houten vloer schuren?

Een houten vloer of een parket vloer kan je ongeveer vijf keer laten schuren. Na vijf keer is de vloer zo dun geworden dat de kwaliteit niet meer is wat je van een vloer mag verwachten. Het ligt aan het onderhoud van de vloer hoe vaak je deze moet laten schuren. Iedere houtsoort en iedere parketsoort vraagt weer om ander onderhoud.

Wat moet de luchtvochtigheid zijn bij een houten vloer?

De basis van het onderhoud van uw parket vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid. Lucht bevat vocht in de vorm van waterdamp. De relatieve luchtvochtigheid drukt in procenten uit hoeveel waterdamp zich in de lucht bevindt.

Hoe weet ik hoe vaak mijn houten vloer geschuurd is?

Dat kan je van bovenaf heel moeilijk zien. Laat ons een kijkje nemen of uw vloer voldoende dikte heeft om een renovatie aan te kunnen.

Ik heb vloerverwarming. Kan ik ook kiezen voor een houten vloer?

Jazeker kan dat! Weinig mensen weten dat een houten vloer heel goed op vloerverwarming kan. Dus ook bij een nieuwbouwwoning of nieuw kantoorpand kan u uitstekend voor een houten vloer of parket kiezen.

Wat wordt bedoeld met een multiplank houten vloer?

Een duoplank houten vloer, of multiplank houten vloer, is een vloer van twee lagen. De toplaag is van bijvoorbeeld eikenhout, en de onderlaag is van een multiplex onderlaag.

Wat is een visgraatvloer?

Een visgraat vloer is, zoals de naam al zegt, een houten vloer gelegd in een visgraatpatroon. Vloerenbedrijf Bezema is een specialist in het leggen van visgraat vloeren. Lees er hier meer over.

Is een visgraat vloer ook mooi in een nieuwbouw huis?

Dat vinden wij  van wel. Dit klassieke motief is namelijk zeer populair klanten met zowel een romantisch als strak interieur. Visgraatvloeren zijn prachtig in zowel monumentale panden als nieuwbouwwoningen.

Welke houtsoort kies je voor een visgraat vloer?

Kiest u voor een visgraat vloer dan werken wij het liefst met eikenhout. U kunt kiezen voor een donkere of een lichte variant. Beide soorten hebben weer een compleet andere invloed op de uitstraling van uw woning..

Welke visgraat motieven zijn er?

Visgraat vloeren zijn te herkennen aan het visgraat motief. Toch zijn er daarin tal van variaties te bedenken. U kunt kiezen tussen een smalle plank of een brede plank. De planken kunnen kort maar ook wat langer zijn. Beide legmethodes geven uw woning een unieke uitstraling.

Kan een visgraat vloer ook op een vloer met vloerverwarming?

Iedere houten vloer, en dus ook een visgraatvloer, kan uitstekend op vloeren worden gelegd met vloerverwarming. Daarbij kiezen we vaak voor het verlijmen van de vloer op de ondergrond. Dus ook in nieuwbouwwoningen, met standaard vloerverwarming, is een houten vloer een mogelijkheid.

Vloeren oliën of lakken?

Vloeren kunnen op beide manieren behandeld worden Beide manieren zijn ook goed. Een vloer kan alleen geolied worden, dan is de drogingstijd korter. Alleen heeft de vloer vaker en dus meer onderhoud nodig.
Eerst oliën en dan lakken kan ook. Dit zorgt voor een vloer met veel minder onderhoud nodig heeft en veel meer bescherming heeft. Ons advies is dus ook: lak uw vloer

Heeft u nog een vraag die hier niet beantwoord wordt door de FAQ. Stel deze dan via het contactformulier.